Van stoffenwinkel tot trendy modehuis

Kledingzaak Labaere vestigde zich 150 jaar geleden in de Hoogstraat

Kledingzaak Labaere is een naam die klinkt als een klok tot ver buiten Zottegem. In de 150 jaar dat de zaak bestaat, is de mode echter sterk veranderd. Maar één ding is door de jaren heen steeds hetzelfde gebleven. “Onze persoonlijke service en ons vakmanschap”, zegt huidig zaakvoerder Filip Labaere.

Gust Labaere vestigde zich 150 jaar geleden in een pand in de Hoogstraat in Zottegem en startte er een confectiezaak. “Meer dan een deur en een venster was het niet. Van een grote etalage was toen nog geen sprake. De klanten waren buren of mensen die wisten dat er achter die venster en deur een winkel schuilging”, liet achterkleinzoon Filip Labaere zich vertellen.

”Er werden toen ook enkel stoffen en maatpakken verkocht. De winkel was een schot in de roos want in die tijd liepen alle mannen uitgedost in maatpak. Zelfs de schoolmeesters lieten hun schort toen bij ons maken.

Het métier werd telkens van vader op zoon doorgegeven. In de prille jaren zestig breidde mijn vader Paul het aanbod uit met confectiepakken en gelegenheidskledij. Dat bleek een gouden ingeving te zijn waardoor de zaak nog meer floreerde.

De jaren tachtig typeerden zich door de opkomst van merkkledij. Het huis Labaere miste de modeboot niet en haalde de meest prestigieuze modelabels binnen. Ook de afdeling casual chic werd uitgebouwd.

“Zo kon de man voor alle soorten kleding bij ons terecht”, gaat Filip Labaere verder.

Knus gevoel

Met de aankoop van naastgelegen panden en een achterliggend perceel breidde de winkel in de loop der tijden fors uit tot de huidige oppervlakte van 1.000 vierkante meter. “En toch behoudt de klant een knus gevoel bij het binnenkomen. De boetiek is immers in aparte ruimtes onderverdeeld: de casual chic-corner met keuze uit verschillende merken en daarachter de ruimte met pakken van Hugo Boss, Scabal, Versace, Van Gils en Tommy Hilfiger Tailored.

Op dezelfde verdieping vind je een ruime keuze accessoires, van geklede schoenen, sokken, dassen, strikjes en manchetknopen tot leuke boxershorts. Op de bovenverdieping is de feestkledij gevestigd. Er is ook een stijlvol salon waar mannen rustig de stof voor hun maatpak kunnen kiezen, zoals in het Londense Savile Row. Dankzij de immense keuze in diverse prijsklassen, komen veel mannen van over het hele land hun trouwpak bij ons kopen”, legt Filip verder uit.

Meer weten over Labaere Tailors?

Ontdek onze winkel, team & services!

Winkel

Onze sfeer kenmerkt zich door ongedwongenheid, gezelligheid en goed advies. U van dienst zijn doen we graag. Maar op uw manier en op uw tempo.

Meer info
Team

Medewerkers van Labaere worden geselecteerd en getraind om jou het best mogelijke kledingadvies te geven.  Een intern opleidingstraject waarin ook goed gastheerschap centraal staat. Het voordeel hiervan merk je meteen al bij binnenkomst. Ons team is getraind om de maten en style van de klanten vlot op het oog in te schatten. Dat scheelt tijd in de paskamer. Wat overblijft is plezierig shoppen. En straks de complimenten, natuurlijk.

Ontdek ons team
Services

Goed gastheerschap maakt shoppen leuker én makkelijker.
Heb je vragen, wensen of opmerkingen?
Wij horen het graag! Neem contact op met ons ,
wij helpen graag en lossen het voor je op.
Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent!

wat wij u bieden

Nieuwsbrief

Wist je dat… Labaere ook een nieuwsbrief heeft?
Registreer je nu en blijf op de hoogte van al het nieuws bij Labaere!

Contact

Vragen? Neem contact met ons op.

labaere men

Hoogstraat 13-15-17
B-9620 Zottegem

labaere women

Hoogstraat 7-9-11
B-9620 Zottegem

PERSONAL AVONDSHOPPING!

Bezoek onze winkel voor stijladvies op maat!

Enkel op donderdag en tot 20u00

EEN AFSPRAAK MAKEN
PARTNER VAN HOUSE OF WEDDINGS:
Openingsuren
MaandagGesloten13u30 - 18u30
Dinsdag9u30 - 12u0013u30 - 18u30
Woensdag9u30 - 12u0013u30 - 18u30
Donderdag9u30 - 12u0013u30 - 18u30
Vrijdag9u30 - doorlopend open tot18u30
Zaterdag9u30 - doorlopend open tot18u00

Zon- en feestdagen gesloten
Jaarlijks verlof op maandag 22 augustus en dinsdag 23 augustus 2022

LABAERE-ZOTTEGEM-Tas

Koopzondag!

Bezoek onze winkel van 14 tot 18 uur op:

Zondag 20 februari 2022
Zondag 13 maart 2022
Zondag 26 juni 2022
Zondag 2 oktober 2022
Zondag 9 oktober 2022

Zondag 11 december 2022 (Kerstshopping)
Zondag 18 december 2022 (Kerstshopping)

Gratis parkeren

Maak gebruik van onze parking.

Zon- en feestdagen gesloten
Uitgezonderd Koopzondagen