Over

KLEDINGZAAK LABAERE VESTIGDE ZICH 160 JAAR GELEDEN IN DE HOOGSTRAAT

Kledingzaak Labaere is een naam die klinkt als een klok tot ver buiten Zottegem. In de 160 jaar dat de zaak bestaat, is de mode echter sterk veranderd. Maar één ding is door de jaren heen steeds hetzelfde gebleven. “Onze persoonlijke service en ons vakmanschap”, zegt huidig zaakvoerder Filip Labaere.

Gust Labaere vestigde zich 160 jaar geleden in een pand in de Hoogstraat in Zottegem en startte er een confectiezaak. “Meer dan een deur en een venster was het niet. Van een grote etalage was toen nog geen sprake. De klanten waren buren of mensen die wisten dat er achter die venster en deur een winkel schuilging”, liet achterkleinzoon Filip Labaere zich vertellen.

”Er werden toen ook enkel stoffen en maatpakken verkocht. De winkel was een schot in de roos want in die tijd liepen alle mannen uitgedost in maatpak. Zelfs de schoolmeesters lieten hun schort toen bij ons maken.

Labaere Zottegem Historiek Generaties

Van stoffenwinkel
tot trendy modehuis

VAN VADER TOT ZOON

Het métier werd telkens van vader op zoon doorgegeven. In de prille jaren zestig breidde mijn vader Paul het aanbod uit met confectiepakken en gelegenheidskledij. Dat bleek een gouden ingeving te zijn waardoor de zaak nog meer floreerde.

De jaren tachtig typeerden zich door de opkomst van merkkledij. Het huis Labaere miste de modeboot niet en haalde de meest prestigieuze modelabels binnen. Ook de afdeling casual chic werd uitgebouwd.

“Zo kon de man voor alle soorten kleding bij ons terecht”, gaat Filip Labaere verder.

Labaere Icon Boek Afspraak

Boek een afspraak

Persoonlijk advies

Alle aandacht voor jou! Maak een afspraak voor jouw trouwkostuum of maatpak. Shoppen op donderdagavond? Of liever een afspraak met onze travelling tailor bij u thuis of op kantoor?

Labaere Calendar Icon

Special days

Kom zeker langs

Maandag 19 en dinsdag 20 augustus 2024: gesloten
Zondag 6 oktober 2024: opendeur

Zondag 15 december 2024: 14u00 - 18u00
Zondag 22 december 2024: 14u00 - 18u00
Zondag 29 december 2024: 14u00 - 18u00